Pagini

09.02.2009

Kitschul ne tulbura din nou ochii

Moda, in Romania, nu poate fi generalizata, dar daca am analiza o latura din ea, am constata cu usurinta ca la noi in tara se poarta o doza foarte mare de kitsch. Sigur, exista stilisti, critici de moda, designeri foarte talentati, dar de foarte multe ori kischul e mai presus si reuseste sa treaca peste aceste lucruri si sa fie notabil Am pornit aceasta discutie de le noua versiune a videoclipului ,,Hot" de la Inna, melodia bomba care ne-a suparat sau ne-a multumit urechile la interminabilele ascultari. S-a facut un video, era ok, dar observ ca piesa a avut nevoie si de un al doilea, un video ,,de imagine" care sa poata fi promovat si inafara. Ok si ce imagine promoveaza? Cum la noi cantaretii inca nu se pot imbraca stilat intr-un videoclip? Critic, critic, critic si asta pentru ca ma deranjeaza vizual toate tinutele din acest videoclip, cat kitsch, cata falsitate, cat prost gust: stiluri care nu au legatura, materiale flashy, machiaj strident si ca nu erau toata de ajuns si gene false xxl. Zilele astea am observat o imagine de-a Rihannei care apare cand deschizi Yahoo mail si ce realizez cu stupoare, uite de unde a copiat stilista(?pot sa-i spun asa, nu cred, persoana neinspirata din spatele videoclipului mai bine) una din tinutele pentru Inna. Nu era de ajuns prostul gust, trebuia sa si copieze, eh se poarta la noi in tara, traiasca plagiatul. Toate ca toate, sper ca in viitor sa se tina cont de tinutele dintr-un videoclip, sunt foarte importante, iar stilistii sper sa fie apreciati la adevarata lor valoare. Da sunt foarte critica, i'm a desperate wannabe si imi apar viitoarele drepturi:D.


3 comentarii:

Raluca spunea...

praf inna :)) ce tare k ai descoperit aseamanarea :))

Anonim spunea...

nu esti oare prea dura? pana la urma e vorba doar de "a te inspira". si cred ca stilistii, fotografii, pictorii,...artistii in general, fac asta tot timpul.
intr-adevar, mult kitsch in videoclip, dar nu cred ca trebuie sa lovesti atat de tare in stilist pentru ca s-a inspirat din tinuta Rihannei.

Sil spunea...

Nu lovesc numai din cauza asta ci din cauza tuturor tinutelor din videoclip;))

Related Posts with Thumbnails