Pagini

29.07.2009

Piece of diary: Reading

Recunosc, fac parte din categoria persoanelor superficiale de fel care spun pas lucrurilor culturale si incurajeaza privitul televizorului. Am o oarecare dependenta de www, mess, facebook, imdb ( mai nou) dar si de citit…carti. Da, pentru mine, acesta este un lucru ciudat.
Acum cativa ani daca m-ai fi intrebat: citesti? As fi ras si as fi spus: Cititul nu e bun de nimic, de ce sa citesc? Citesc din obligatie pentru scoala si singurele carti care le citesc din placere sunt cele HP. Mai mult, as fi facut o intreaga polologhie despre cum nu imi plac cartile vechi, cum singura literatura draguta este cea moderna si as fi incurajat doar cartile cu o grafica care iese in evidenta.
Asta pana acum aproape un an, de cand am inceput sa citesc periodic (traiasca plictisul in RATB), dar si sa incerc de curiozitate cartile vechi, care nu au o coperta colorata si stralucitoare. Persoanele superficiale se pot schimba si nu am crezut vreodata ca voi sfatui pe cineva sa citeasca sau sa constat ca timpul a trecut pe langa mine fara sa citesc. Da taarziu, mi-ar putea spune multi.
Ador cand citesc o carte pe care nu o pot lasa din mana, in care actiunea se schimba 180 de grade si nimic nu e ceea ce prevedeam, sa gasesc un personaj care trece prin aceleasi probleme prin care trec si eu si sa ma pun in pielea unui personaj pentru cateva minute. In plus, pot spune ca una din rubricile mele preferate din reviste sunt recenziile de carti.
Astfel, am vrut sa spun acest lucru pentru ca eu cred ca nu exista persoane carora sa nu le placa sa citeasca, aici este doar o probleme de neintelegere. Cred, ca toti cei care spun ca nu citesc carti si nu le place nu si-au gasit pur si simplu o carte in care sa se regaseasca, o poveste la care sa fie martori, un personaj in care sa se transfigureze si ale carui intamplari sa le urmeze sau se cred mult prea cool pentru a se apuca de un astfel de hobby. Eu una cred ca este un hobby destul de ,,cool" chiar daca nu implica o carte lucioasa si trendy. Asa ca exista o carte pentru fiecare dintre noi, ceea ce conteaza este daca am gasit-o sau nu, iar daca nu, nu trebuie sa incetam cautarile pana nu o gasim si pana atunci sa privim viata precum o poveste si sa traim in Cartea vietii asa cum spunea titlul unui film de acum cativa ani…

Foto credit: Onix

2 comentarii:

Guano spunea...

o carte preferata? si o carte care te-a dezamagit? ce carte recomanzi celor care isi mai arunca cate un ochi pe blogul tau? (deja fac ancheta cu tine :D)

Sil spunea...

Fashionista spunea...
@Guano: Carte preferata: Cella Serghi - Panza de paiajen( my favorite ever)- aceasta o recomand cititorilor blogului meu
Carte care m-a dezamagit: mult aclamata : ,,Mananca, roaga-te, iubeste" - Elizabeth Gilbert (o sa apara film sper sa fie ok)si mai pot adauga o carte pe care abia astept sa o achiziotionez si sa o citesc - Cecilia Stefanescu - ,,Intrarea soarelui"
Sper ca te-au multumit raspunsurile si sper ca-ti place blogul.

Related Posts with Thumbnails