Pagini

13.12.2009

Top 10 fashion moments of 2009

Ultimul an a fost unul in care s-au remarcat noi personaje in peisajul modei, in care s-au evidentiat cu preponderenta nume precum Alexander McQueen sau Mark Jacobs si un sezon al invetiilor care au socat asteptarile. Am trecut in revista ultimul an din punct de vedere al marcilor, momentelor, personajelor care au avut cea mai mare importanta in moda si care au influnetat-o si iata ce a rezultat:

Locul 10 - Colectia Nina Ricci FW 2009
In aceasta colectie s-au evidentiat pantofii extrem de inalti cu un echilibru care starneste multe intrebari. Acesti pantofi impreuna cu celebra rochie rosie sau cea mai spectaculoasa rochie a acestui sezon au fost unele din cele mai apreciate si folosite obiecte vestimentare in cele mai recente pictoriale.


Locul 9 - Rembering Marylin Monroe in colectia Dolce&Gabanna FW 2009
O alta rochie care intra in concurenta directa cu rochia semnata Nina Ricci pentru titlul de cea mai celebra rochie a acestui sezon este rochia balon cu imprimeu Marylin Monroe. De altfel, intreaga colectie Dolce&Gabanna a pus accentul pe diva Marylin, pe culori neon si s-a evidentiat prin spectaculozitate, culoare si notorietate.





Locul 8 - Rihanna
Dupa ups-uri and down-suri si un scandal care i-a deteriorat imaginea, Rihanna s-a preschimbat intr-o fashionista care tine foarte mult la a avea o imagine originala, emblematica si care se preocupa de moda. Cantareata a fost prezenta la cele mai importante show-uri de la fashion week-uri unde a surprins prin aparitii elegante, all black, fiecare cu o marca personala in acord cu show-ul la care participa. Mai mult, Rihanna a purtat toate piesele must-have ale sezonului si a demonstrat ca are stil si abilitati de trendsetter.


Locul 7 - Machiajul pentru show-ul FW 2009 Alexander McQueen
Buze teatrale supradimensionate in culori aprinse, sprancene estompate si nuante fade in contrast, au fost amprenta care a iesit din tiparele show-urilor de moda pentru sezonul rece. Alaturi de haine stil ,,recicle" care au reamintit de cele mai importante piese ale sezoanelor trecute, acest machiaj a adus un plus de soc si de inovatie pentru actualul sezon.



Locul 6 - Rochiile ,,magice" SS Victor&Rolf
Victor&Rolf sunt renumiti pentru piesele inovatoare pe care le creeaza. Pentru noul sezon, cei doi desingeri au reinventat proportiile prin rochii care pacalesc ochiul. Folosindu-se de dressuri mate si de multa, multa creativitate, au facut rochii decupate care au lasat publicul sa se intrebe macar pentru o secunda cum este aceea rochie realizata. Katy Perry a purtat o astfel de rochie la EMA awards si a confirmat ca aceste rochii raman doar creatii amuzante pentru diverse show-uri.



Locul 5- The bunny ears by Mark jacobs pentru Louis Vuitton
Urechile de iupure create de Mark Jacobs si inspirate din celebrele urechi Playboy au revolutionat moda din ultimile luni devenind cel mai purtat accesoriu in pictoriale si la Red carpet-uri.



Locul 4 - Alexander McQueen's SS shoes
Cand nu mai exista un toc sau o platforma care nu fusese inca inventata in materie de incaltaminte, cand moda se plafona din cauza crizei economice si din lipsa unor piese vestimentare experiment, Alexander McQuuen a incalcat regulile. Persoanele prezente la show-ul McQueen pentru sezonul de primavara-vara 2010 au putut admira pantofi care vin cu o noua forma neexploatata pana acum in materie de design si anume platforme masive, foarte inalte, asemanatore unor copite sau a unor picioare de dinozaur pe care le poti purta doar daca esti un personaj excentric al modei.



Locul 3 - Margiela se retrage din moda
Cand vorbim despre moda este inevitabil sa nu pronuntam si numele unui geniu al modei: Martin Margiela. Cel mai enigmatic creator de modei s-a retrat din moda dupa aproximativ douazeci de ani de activitate la conducerea casei Maison Martin Margiela, lasand infatisarea sa intr-un anonimat care va fi si mai greu de descifrat acum de jurnalisti. Designerul care nu s-a aratat niciodata la o prezentare si care nu a vrut sa fie fotografiat de presa, s-a remarcat prin ochelarii stil Star Treck, hainele sale simpliste, in culori nude, cu siluete bine definite, cu umeri masivi si cu un stil usor reconoscibil.


Locul 2 - Michel Jackson - fashion icon
Cel mai socant deces al anului, moartea regelui pop, Michael Jackson, a adus dupa sine si elogii nesfarsite catre un fashion icon mult iubit. Astfel, jachetele lui au fost reinventate de Balmain si au devenit cel mai purtat model de jacheta de catre celebritati. Manusi precum cele ale starului au fost purtate in semn de remember si au reintrat in circuitul modei, palaria stil Fedora, colantii, geaca de piele, rujul rosu, toate au reprezentat cele mai importante piese ale ultimilor luni, iar stilul Michael Jackson a ramas un stil bine definit in istorie.


Locul 1 - Lady Gaga
Lady Gaga a socat cel mai mult in acest an prin aparitiile sale. Prezenta ai a fost lucrata pana la cel mai mic detaliu, astfel, de fiecare data a intrecut asteptarile privitorilor in materie de tinuta, coafura, machiaj, atitudine sau show. Printre tinutele sale socante se numara: rochia facuta din pene, rochiile transparente din dantela, rochia disco-ball, sutienul cu artificii, rochia din bule sau imitatia diverselor personaje celebre. Cat despre coafuri cu siguranta stiti faimoasa funda Minnie mouse sau coafura stil nasture. In materie de accesorii, Gaga a socat prin palarii, ochelari, coroane, voaluri pe fata, pantofi cu platforma enorma si cam orice care nu mai fusese folosit pana acum pentru a compune o tinuta. Gaga a fost principalul fenomen al acestui an care a influentat direct moda si care inca o influenteaza prin promovare de designeri, creatii originale, lipsa de inhibitii si creativitate.


Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails